DR. YENİOCAK’TAN ADET ÖNCESİ GERGİNLİK SENDROMU (PMS) AÇIKLAMASI

SAĞLIK (Sovtna) - Sovtna Haber Gazetesi | 30.11.2022 - 11:55, Güncelleme: 30.11.2022 - 11:55 1349+ kez okundu.
 

DR. YENİOCAK’TAN ADET ÖNCESİ GERGİNLİK SENDROMU (PMS) AÇIKLAMASI

DR. YENİOCAK’TAN ADET ÖNCESİ GERGİNLİK SENDROMU (PMS) AÇIKLAMASI
Özel Samandağ Deniz Hastanesi’nin başarılı doktorlarından Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Hidayet Yeniocak; “ADET ÖNCESİ GERGİNLİK SENDROMU (PMS)” ile ilgili açıklamada bulundu. Yeniocak açıklamasında şu ifadelere yer verdi:   ADET ÖNCESİ GERGİNLİK SENDROMU (PMS) NEDİR? “Premenstrüel sendrom kadınlarda adet döngüsünün yumurtlama fonksiyonundan sonra başlayan, geç luteal faz denilen dönemde memelerde şişkinlik, baş ağrısı, halsizlik ve kilo alımı gibi fiziksel ve depresif duygu durum, irritabilite, gerginlik gibi ruhsal belirtilerle kendini ortaya koyan bir tablodur. Bu tablo tipik olarak mensturasyonun başlamasıyla ortadan kalkar. Bu sendrom kadın popülasyonun yüzde 80’inde görülmekle beraber yaklaşık yüzde 5’lik dilimde yer alan kadınlarda klinik olarak anlamlı olacak şekilde şiddetli geçmektedir. Bu belirtilerin klinik veya sosyal olarak etkili olacak düzeyde olması durumunda Premensturel Disforik Bozukluk veya Geç Luteal Faz Bozukluğu adıyla bir psikiyatrik rahatsızlık olarak sınıflandırılmaktadır. Bütün bu belirtilerin adet kanamasının başlamasıyla hızlıca geçtiği belirtilmiştir.”
DR. YENİOCAK’TAN ADET ÖNCESİ GERGİNLİK SENDROMU (PMS) AÇIKLAMASI

Özel Samandağ Deniz Hastanesi’nin başarılı doktorlarından Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Hidayet Yeniocak; “ADET ÖNCESİ GERGİNLİK SENDROMU (PMS)” ile ilgili açıklamada bulundu.

Yeniocak açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

  ADET ÖNCESİ GERGİNLİK SENDROMU (PMS) NEDİR?

“Premenstrüel sendrom kadınlarda adet döngüsünün yumurtlama fonksiyonundan sonra başlayan, geç luteal faz denilen dönemde memelerde şişkinlik, baş ağrısı, halsizlik ve kilo alımı gibi fiziksel ve depresif duygu durum, irritabilite, gerginlik gibi ruhsal belirtilerle kendini ortaya koyan bir tablodur. Bu tablo tipik olarak mensturasyonun başlamasıyla ortadan kalkar. Bu sendrom kadın popülasyonun yüzde 80’inde görülmekle beraber yaklaşık yüzde 5’lik dilimde yer alan kadınlarda klinik olarak anlamlı olacak şekilde şiddetli geçmektedir. Bu belirtilerin klinik veya sosyal olarak etkili olacak düzeyde olması durumunda Premensturel Disforik Bozukluk veya Geç Luteal Faz Bozukluğu adıyla bir psikiyatrik rahatsızlık olarak sınıflandırılmaktadır.
Bütün bu belirtilerin adet kanamasının başlamasıyla hızlıca geçtiği belirtilmiştir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sovtna.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.